zaterdag 11 augustus 2012

Dag 6 Instanbul

Vannacht werd ik wakker met wat gerommel in de maag, de kip van gistermiddag was nog aan het bewegen zeg maar. Deze maar weer de vrijheid gegeven en toch maar gaan slapen.
Rond 9 uur was ik wakker en had niet veel honger, toch naar het uitgebreide ontbijt gegaan op het dakterras. Hier wat verse sinaasappels geperst en wat fruit gegeten. Giseravond is Dafne aangekomen hier in Instanbul met de paspoorten met alle Visums hoera! Voor Rob en dafne een pak van hun hart, want het heeft heel lang geduurt ( vanaf 15 mei) Vanavond vliegt Dafne weer terug.
Na het ontbijt met Sjoerd, Hans en Erwin de stad in geweest om het een en ander te bekijken.
Het Topkapi en Blauwe Moskee liggen vlak achter het hotel op 5 min lopen. In beide ben ik al eerder geweest en had weinig zin om ruim een uur in de brandende zon in de rij te gaan staan. er was genoeg te zien om de gebouwen heen. Bij het historische museum was het rustig en daar wat oude stenen, potten en beelden bekeken. Vandaag moest je vooral uit de zon blijven want het was warm 35 graden.
Tussen de middag gelucht en toen door naar de Grand Bazar, wat een poppenkast. op zich wel leuk om te zien maar een uur is genoeg. Met zijn vieren koffie gedronken en behoorlijk afgezet, bijna 50% service kosten op de rekening.
Vandaar naar het Hotel om o.a de verslagen bij te werken en de navigatie gereed te maken voor morgen.
Deze avond is Hendy met de kids ook hier in Instanbul en gaan we een hapje eten. Hendy heeft met Tim en Larts een rondreis gemaakt langs O.a Troye en de kust. Na het eten gaan wij nog even naar het grote plein waar het na negenuur feest is ivm de ramadan.  Mijn Topkoffer was niet zo'n goed idee, de slechte wegen die nog zullen volgen kunnen leiden dat deze afbreekt. Daarom geef ik de topkoffer aan Hendy mee teruig naar Nederland.

Top Kapi 
Blauwe moskee

Bospurus met zicht op Azie



Gelukkig is het hier niet zo druk ;-(

1 opmerking:

  1. Fijn dat je paspoort en visum ontvangen hebt. Zal een hele geruststelling zijn. Groet aan Hendy en kids. Adrie en Eveline

    BeantwoordenVerwijderen