zaterdag 4 augustus 2012

Nog 36 uur voor vertrek

Met nog 36 uur te gaan is de voorbereiding bijna rond. De motor is bepakt, heel de middag bezig geweest om alles op een juiste plek te krijgen en het gewicht evenredig te verdelen. En telkens denk je, dat is ook handig om mee te nemen. Maar nu is hij zo goed als klaar. Maandag morgen om 6 uur vertrek ik richting de Mac in winterswijk, daar nog een bak koffie en dan op naar Martin in Velbert Duitsland.

 Wat minder gelukkig gaat het met de Visum aanvraag, nadat van de week eindelijk Iran zijn stempel heeft gezet, doet nu pakistan moeilijk. Iran deed vermoedelijk moeilijk omdat de EU en Amerika een olie import verbod hebben ingesteld per 1 juli, waarom Pakistan het doet is niet te begrijpen.
Nadat alles op de Pakistaanse ambassade was aangeleverd, dus behalve de visa-aanvraagformulieren en paspoorten met daarin de visa voor India en Iran, kopieën van alle mogelijke bewijzen en tickets, een support letter van Ride-on MotorTours én van een officiële Pakistaanse Tour operator, bewijzen van hotelboekingen, brieven van bazen en kopieën van bankafschriften, willen ze op de ambassade nu ook nog een kopie van de ID-card van de medewerker van de Pakistaanse Tour-operator hebben.
Ondanks dat het vrijdag en al na 5 uur is in Pakistan, nam hij de telefoon op. Maar dit hebben ze nog niet eerder meegemaakt en de goede man moet dat met zijn baas overleggen. Gelukkig werken ze in Pakistan op zaterdag. Maar in de Pakistaanse ambassade in Nederland niet. Dit houdt in dat we het verlossende woord, waar we al zo lang smachtend op zitten te wachten, hooguit op maandag kan komen. Of niet.
Rob wacht hier af wat er maandag gebeurt, als alles goed gaat zal hij ze dan maandag ophalen, en anders worden ze naar gestuurd met DHL. Om deze reden heb ik van de week toch nog een ID kaart aan geschaft. Kan ik in iedergeval tot de Iraanse grens op reizen.

De motor klaar voor de start