dinsdag 7 augustus 2012

De kop is er af

De  eerste 2 dagen zitten er op, Maandag om 6 uur vertrokken nadat ik afscheid had genomen van Hendy en de kids en pa en ma, vriend Olaf was er mooi op tijd en heeft met mij mee gereden tot Winterswijk. Hier wat het de bedoeling bij de Mac een kop koffie te nemen maar deze is pas vanaf 10 uur open, zucht. Hier in Winterswijk verzamelden ook Sjoerd en  Erwin en gezamenlijk zijn we naar Martin in Velderd gereden. Hier ontbeten en vandaar op naar Tegerheim in onderin Duitsland. Al met al ruim 800 km. Het was erg jammer dat de laatste 2 uur in de regen was. Het Hotel was redelijk en beter dan kamperen. Na een dag rijden waren wij weltoe aan een douche en een biertje. De gezelligheid is prima, maar gaan toch op tijd slapen. Alhoewel de reis nu is begonnen begint de echte reis pas in Turkije. Dit betekend de eerste dagen lange afstanden rijden om van punt A naar B te komen. Dit deel heeft alleen tot doel om in Turkije te komen.Op zich wel grappig want in een groot aantal landen ben ik nog niet eerder geweest.

Dag 2
Van Tegerheim via Linz- Wenen naar Gyor.(Hongarije)

Van morgen na een simpel ontbijt vertrokken naar Gyor, Hongarije. Het eerste stuk via de snelweg en vanaf Passau langs de Donau tot aan Wenen. Een goede rit in prima weer en een mooi landschap. Onderweg op zijn tijd een pauze, om wat te drinken en te eten. Bij een van de pauze’s lekte mijn motorolie maar het was gelukkig de reserve olie waar de dop van los wat gegaan. Martin zijn verlichting deed het niet, dus "even"een lamp wisselen, met 4v man bezig geweest en zit er nog steeds niet in, lang leve  BMW. Nu lekker op het terras in het centrum van Gyor met een biertje. Ondertussen is Rob van Ride-one ook geariveerd maar met een K.. humeur omdat er toch nog steeds problemen zijn met de visum van Pakistan. Maar dat mag de pret niet drukken,  het is mooi weer en het gezelschap is goed.
Straks het centrum bekijken want dat is de moeite waard. Győr is een stad in het noordwesten van Hongarije aan de verkeersroutes van Wenen naar Boedapest. De stad is de belangrijkste stad in de Kleine Hongaarse Laagvlakte (Kisalföld) en de zesde van het land. De Romeinen bouwden hier op de plaats van de Keltische nederzetting Arrabona hun gelijknamige grenspost. Na de turken, en de mongolen en Napoleon is  het nu een rustige stad waarvan de meeste belangrijke gebouwen in het bezienswaardige stadscentrum dateren.

Frukstuck bij Martin in Veldert Duitsland

                                                                 De kerk bij Passau



Burcht bij Melk Oostenrijk

De reisgenoten


Erwin

Hans

Jan

Johan

John

Martin

Sjoerd